Todorić: ‘Ramljak ima 60 pravnika u koncernu, a plaća odvjetnike’

0
127
Photo: Robert Anic/PIXSELL

Zašto pored pravne službe plaćati odvjetnicima preko 100.000 kn za tako običnu radnju? Odgovor je isti kao i na pitanje zašto su angažirani drugi brojni stručnjaci koji ne rade ništa, piše Todorić...

Ivica Todorić, osnivač i bivši predsjednik Uprave Agrokora pod istragom za izvlačenja novca i koncerna, u novoj objavi na svojemu blogu je izvanrednog upravitelja Agrokora Antu Ramljaka prozvao zbog toga što, iako ima zaposlenih 60-ak pravnika u koncernu, angažira odvjetnike za pisanje ovršnog prijedloga po cijeni većoj od 100 tisuća kuna.

“Zašto pored pravne službe plaćati odvjetnicima preko 100.000 kn za tako običnu radnju? Odgovor je isti kao i na pitanje zašto su angažirani drugi brojni stručnjaci koji ne rade ništa – zato da bi se iz Agrokora putem raznih troškova izvlačili novci. Uz ovakvu izvanrednu upravu, ovakvim tempom i uz ovakve troškove, jasno je zašto za vjerovnike nema novaca i zašto moraju otpisivati svoja potraživanja”, piše Todorić.

Loading...

Navodi konkretno rješenje o ovrsi od 3. siječnja 2018. godine, objavljeno na oglasnoj ploči suda.

“Na kraju rješenja navodi se odvjetnički trošak u iznosu od 87.400 kn za pisanje prijedloga za ovrhu, što uvećano za PDV u iznosu od 21.870 kn iznosi čak 109.350 kn! (…) Dakle, za četiri stranice teksta preko 100.000 kn, to je više od 25.000 kn po stranici! Blagajnica u Konzumu, kao i većina građana Hrvatske, mora preko dvije godine raditi da bi zaradila navedeni iznos, a ovdje se toliko plaća za četiri tipizirane stranice. Navedeno je još gore kad se zna da u koncernu ima zaposleno preko 60 pravnika, koje Ramljak nije otpustio i od kojih barem polovica zna napisati prijedlog za ovrhu. Za to postoje predlošci koje u uredima ispunjavaju čak i studenti”, stoji u Todorićevu tekstu koji nosi naslov “Ramljakovo trošenje”.